Председателят на Агенцията за ядрено регулиране проведе среща в АЕЦ „Козлодуй“ с новоучредения „Център за ядрени компетенции“ – Козлодуй

В рамките на дейността на Междуведомствената работна група, създадена със заповед на Министерски съвет, председателят на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) Цанко Бачийски, в качеството си на председател и на работната група, проведе среща в АЕЦ „Козлодуй“ с новоучредения „Център за ядрени компетенции“ – Козлодуй. Сдружението е специално създадено за развитието на кадровото обезпечаване и управлението на знанията в ядрения сектор в България.

В рамките на работната среща бяха представени и обсъдени основните цели на Сдружението и начините за постигането им. Дискутирана бе и възможността „Център за ядрени компетенции“ – Козлодуй, използвайки ресурса на своите учредители – АЕЦ „Козлодуй“, „АЕЦ Козлодуй – Нови Мощности“ и ДП „РАО“, да подпомогне работата на Междуведомствената група при изготвянето на Национална стратегия за създаване и развитие на човешките ресурси в ядрения сектор.